Pamuk Şeker

Şeker pancarı ve şeker kamışından elde edilen saf şeker ve şekerin içine eklenen az gıda boyası ile imal edilen pamuk şekeri küçük büyük herkes bilir ve sever. Güzel, lezzetli, eğlenceli bir yiyecek olan Pamuk şeker sirklerde, karnavallarda, panayırlarda ya da lunaparklarda karşımıza çıkan ve yerken hepimize güzel duygular yaşatan bir şekerlemedir…
Bu yumuşak, lezzetli ve yemesi keyifli şeker çocukların yanı sıra yetişkinler içinde cazibeli bir yiyecektir. Pamuk şeker diğer tüm tatlı bonbonların, jel ve jöle şekerlemelerin aksine saf, katkısız, katıksız bir şekerlemedir. GDO içermez, koruyucu ve stabilizatör yoktur. Sadece saf şekerin form değiştirmiş halidir. Bu nedenle zararsız ve sağlıklıdır. Günümüzde pamuk şeker yemek için panayıra veya lunaparka gitmeniz gerekmez. Çünkü artık pamuk şeker sağlıklı ve güvenilir paketinde size en yakın yerde satışa sunulacaktır. Pembe Panter Pamuk Şeker bu dayanılmaz lezzeti size getiriyor.
Pamuk şekerin dışarıdan görünen genişliğine aldanmayın o aslında sadece bir tutam toz şekerdir. O muhteşem pamuksu görüntüsü, bir tutam şekerin özel bir form alarak havayla karışıp ince iplikçiklere dönüşmesi ve hacmen geniş bir alan kaplayacak hale gelmiş olmasındandır. Pamuk şeker makinesinin icat edilmesiyle, pamuk şekeri eğlencelik yiyecek dünyası için büyük bir yenilik olmuştur. Pamuk şeker makinesinin arkasındaki fikir aslında çok basittir; şekeri ekle, ısıtarak erit, pamuk gibi eğir ve uçuşan şekeri çubukla topla. Özet olarak pamuk şeker makinesinin çalışması budur, toz şekeri pamuk haline dönüştürür.
Anne ve babalar çocuklarının fazla şeker tüketmesini istemezler ama pamuk şeker o kocaman görüntüsüne rağmen bir çay kaşığından bile az şeker içerir. Bu nedenle hiçbir zararı olmayan masum ama lezzetli, çok güzel bir eğlenceliktir. Artık uzmanlar bile aşırıya kaçılmayan şekerin hiçbir zararının olmadığını tam aksine aşırıya kaçılmadığı zaman şekerin insana mutluluk verdiğin söylemektedirler.
Yüzyıllardan beri o muhteşem görünümünü ve tadını kaybetmeyen pamuk şeker günümüzün de vazgeçilmez tatlardan biridir. Eskiden basit aletlerle ve usta-çırak ilişkisiyle öğretilip üretilen, satışı sokaklarda yapılan bir ürün iken, şimdilerde modern aletler ve bilimsel veriler yardımıyla üretimin yapıldığı, sağlıklı, ambalajlı ve her yerde satılabilen bir gıda maddesi halini almıştır.